KAPPIE VOOR DE KLAS - "GASTLES GEVEN - GEEFT VOLDOENING"

Almelo - Gisteren weer 2 dagdelen gastles geven aan het ROC van Twente in Almelo. Zo’n 80 studenten die de wereld van de dienstverlening binnen willen stappen, een uitdaging dus. Tijdens mijn 1,5 uur durende gastles draag ik kennis over en leg ik de verbinding tussen de wereld van  Entertainment/Theater en Belevingsgericht werken. De lessen sluit ik af met het organiseren van b.v. een lifestyle beurs, waar alle facetten aan bod komen die Belevingsgericht werken in optima forma belichten. Dinand/Kappie: Als je na afloop hoort “Meneer we vonden het een waardevolle les” dan is dat waar je het voor doet.

Gastmuzikant/percussion 50 jaar jubileum


(Apollo Big Band Goor 1973 - 2023)

De woensdagavond staat in de maanden oktober en december 2023 in het teken van repetitie met de Apoloo Big Band van Apoloo. The Apollo Bigband bestaat dit jaar 50 jaar en viert dat op ZATERDAG 25 NOVEMBER 2023  met een JUBILEUMCONCERT en feestavond in de theaterzaal van de Reggehof in Goor. Reserveer de datum alvast.Koor ‘Met Hart en Smart’ heeft een nieuwe dirigent


NIJVERDAL- Het bekende Nijverdalse koor ‘Met Hart en Smart’ heeft per 1 augustus een nieuwe dirigent. Het bestuur onder leiding van Herman Middelkamp, heeft Dinand Leferink uit Goor bereid gevonden om het dirigeerstokje over te nemen van Greet Nekkers, die om persoonlijke redenen gestopt is.


Middelkamp: “Wij zijn dank verschuldigd aan Greet die vanaf de opbouw ons koor een plek heeft gegeven in de wereld van koren. Met haar opvolger Dinand zijn we erg blij, omdat hij uit de muziekwereld komt en ons koor uit onze comfortzone haalt.” Leferink heeft eerder het bekende Holtense dameskoor ‘De Hoolter Deerns’ gedirigeerd, maar moest daar na vijf jaar mee stoppen vanwege zijn dagelijkse werk. Sinds enkele jaren heeft Dinand, in de regio ook bekend als Kappie zanger/entertainer van zijn hobby zijn werk kunnen maken. Op de dinsdagavond zal hij een keer per maand met het koor repeteren. Leferink zegt: “De afspraak is dat ik nieuwe nummers instudeer en het oude repertoire een opfrisbeurt geef, indien nodig.” Secretaris Alex Nijveld hierover: “Iedereen is enthousiast en gemotiveerd. Er zijn in goed overleg wat veranderingen doorgevoerd, waaronder de opstelling van het koor. Ook zingen we niet meer vanuit mappen naar het publiek toe, maar is er een groot beeldscherm waarop alle tekst meedraait op het ritme van de muziek. Daarnaast zal het optimaliseren van de meer stemmigheid binnen het koor een belangrijke rol gaan spelen. Kortom ‘Met Hart en Smart’ 2.3 is een feit.”

Mannen en Vrouwen die van het levenslied houden en graag willen zingen, zijn welkom om een repetitie bij te wonen en misschien zelfs deel uit te gaan maken van dit veelzijdige koor. Voorzitter Middelkamp tot slot: “Gezelligheid en saamhorigheid staat in ons koor voorop.”


Voor meer informatie: Herman Middelkamp – 0638502784.

Dansmiddag tijdens Bathmense Kermis

Cultuurhuus Braakhekke - De Kermismiddag wordt op MAANDAG 25 september '23 verzorgd door KAPPIE bij velen in Bathmen geen onbekende. Hij staat garant voor veel meezingers en zorgt ervoor dat de voetjes van de vloer komen. De entree voor de middag is gratis. Na afloop is er de mogelijkheid om stamppot boerenkool te eten. De kosten hiervoor zijn €15,00 (incl 1 drankje) en hiervoor wel graag reserveren bij het Cultuurhuus Braakhekke

Opening Dorpsfeest 2023 Markelo met Kappie 

Dorpsfeest Markelo - was weer ouderwets gezellig. Met Kappie is een gezellige middag bijna gegarandeerd, voeg daar buutreedner Mathilde oet Weerstel en accordeon virtuoos Frans Baggerman aan toe en het feest is compleet.


Zo'n ruim 300 inwoners woonden op de donderdagmiddag 24 augustus de opening van het jaarlijkse Dorpsfeest bij. Na het openingswoord door voorzitter Hilko Prunten haakten de gasten al snel in en werd het weer een feestje voor in de boeken van Stichting Dorpsfeest Markelo. Dank aan alle vrijwilligers, obers en organisatie.

Gouden jaren als percussionist in Big Band

Memories - Datum: 7 november 1983 - Event: 10 jarig bestaan van de Apollo Big Band. Gedurende meerdere jaren mocht ik als percussionist/zanger deel uitmaken van deze geweldige Big Band. Een mooie tijd met veel muzikale herinneringen. Wie herinnert zich niet de bekende Schoolfeestzaterdagmiddag, de zondagmiddag in Bentelo en Hengevelde en veel andere leuke optredens in binnen- en buitenland. Samenstelling: Achter vlnr; trompet; Wim Oonk; Harry Masselink; Gerard Waanders; Arie Blankenstijn; Gerard Klootwijk; drums; Bennie Spoler; trombone; Geert Mentink; Toon van der Horst; Hans de Lat; Fred Brunnekreef; rij ervoor; basgitaar; Henk Sprick; saxofoons; Bert Westenbrink; Albert van den Burg; Henk Bakker; Henk Vos; Gerrit van den Burg; gitaar; Tonnie Mengerink; Wim Oortgiesen; percussion; Dinand Leferink; dirigent/arrangeur; Albert Oortgiesen; Bron en dank aan: Gerard Waanders

Hotel Bilstein - Kreeg nog wat leuke foto's toegestuurd van vrijdag 6 mei, weer zo'n avond gezelligheid met gasten uit alle delen van Nederland, maar toch '1 familie'. Het was weer zo'n avondje voor in de boeken, met natuurlijk een live optreden van barkeepster Monique. Samen met Jan verzorgden beiden natuurlijk de gasten weer op en top.

Af en toe weer achter het drumstel

In de periode 1975 - 1989 was Kappie actief in meerdere bands als drummer - zanger. Kappie: "Altijd een feestje om even weer achter het drumstel plaats te nemen"

Kappie bij CV de 'Boorkottels'in Enter


Enter  - Rosenmontag was Kappie Music - Zanger & Entertainer de zanger tijdens de 50 plus middag van CV De Boorköttels. Het was mede door de organisatie een middag om door een ringetje te halen. Boorkottels met Prins Raymond bedankt Met dank aan Studio HOD

Jingles inspreken voor Hofstreek Omroep

Vandaag samen met producer/technicus Geert Wolff een omvangrijk pakket jingles ingesproken voor de radio programma’s van Hofstreek Omroep, de omroep voor Hof van Twente e.o. Geert bedankt voor de prettige samenwerking en succes met de afmix van alle jingles. Hofstreek FM is via de ehter te beluisteren op FM 107.60 en op FM 107.00 (Markelo en buitengebied). Op de kabel op FM 104.1 Livestream altijd en overal via de grote knop op de homepage van www.hofstreek.nl

Uitvoer: 1 februari 2023

2023 IS WEER AAN VOOR KAPPIE

Januari 2023 - Het nieuwe jaar is 'weer aan'. Het belooft weer een druk jaar te worden waar ik menig feestje weer mag verzorgen als zanger/entertainer. Naast de vaste optredens meerdere keren per maand in Hotel Bilstein in Sauerland, zal ik ook optredens verzorgen op bruiloften/partijen/kroegen en seniorenmiddagen in Twente, Salland en de Achterhoek met het op maat gesneden 50+ programma. Daarnaast aangepast programma in Regionale verzorgingstehuizen. En de jaarlijkse zomerfeesten w.o. Dorpsfeest Markelo. 

Memorie - 10 jaar Big Band 1973 - 1983

Memories - Datum: 7 november 1983 - Event: 10 jarig bestaan van de Apollo Big Band. Gedurende meerdere jaren mocht ik als percussionist/zanger deel uitmaken van deze geweldige Big Band. Een mooie tijd met veel muzikale herinneringen. Wie herinnert zich niet de bekende Schoolfeestzaterdagmiddag, de zondagmiddag in Bentelo en Hengevelde en veel andere leuke optredens in binnen- en buitenland. Samenstelling: Achter vlnr; trompet; Wim Oonk; Harry Masselink; Gerard Waanders; Arie Blankenstijn; Gerard Klootwijk; drums; Bennie Spoler; trombone; Geert Mentink; Toon van der Horst; Hans de Lat; Fred Brunnekreef; rij ervoor; basgitaar; Henk Sprick; saxofoons; Bert Westenbrink; Albert van den Burg; Henk Bakker; Henk Vos; Gerrit van den Burg; gitaar; Tonnie Mengerink; Wim Oortgiesen; percussion; Dinand Leferink; dirigent/arrangeur; Albert Oortgiesen; Bron en dank aan: Gerard Waanders

KAPPIE BIJ LIBEREIN 

Bewoners van verzorgingstehuizen De Eschpoort en Klaaskatenplein in poloniase 

Enschede - Meerdere keren per jaar verzorgt Kappie een optreden voor de cliënten van zorginstelling Liberein. Deze maand 2 mooie optredens in de locatie Liberein De Eschpoort en Liberein Klaaskatenplein Bewoners, personeel en vrijwilligers bedankt voor de gezellige sfeervolle uren. Op naar 2023.

Telefoon06-53940998

Deel deze pagina

Enterse Senioren in Polonaise tijdens Enterse Dagen

Enter - Donderdagmiddag 15 september 2022 waren de senioren uit Enter uitgenodigd in de tent voor een gezellige en vrolijke middag. Theo van de Einde, lid van de Enterse Kloomp’n Daansers heette zo’n 175 mensen van harte welkom. “Mooi dat iedereen er is en in zo’n opperbeste stemming”. Die stemming werd in elk geval nog eens  flink verhoogd door entertainer Kappie (Dinand Leferink), die met Hollandse en Duitse Schlagers de senioren letterlijk in beweging kreeg en de polonaise kon dan ook niet uitblijven.

Daarnaast uiteraard een optreden van de Kloomp’n Daansers en met de borrel of advocaatje binnen handbereik werd het een prachtige en sfeervolle middag, die werd georganiseerd door de Activiteitencommissie van de Enterse Dagen en De Zonnebloem. Vanavond gaat het verder met de finale van de Pats Boem Show in de tent. Deze is vanavond ook live te volgen via EDTV.

Bron: Entersnieuws

Kappie maakt weer een feest van Jubileum Buurtvereniging Klein Dochteren

Klein Dochteren/Lochem - 10 septembr 2022 was Kappie Music - Zanger & Entertainer te gast bij deze gezellige buurtvereniging bij de opening van het jubileumjaar van Buurtvereniging Klein Dochteren/Lochem. Een vereniging opgericht in 1980 met enkele honderden leden. Thuisbasis de voormalige basisschool en genaamd “De Schole”. Een hechte gemeenschap, Noaberschap en saamhorigheid zijn de kernwoorden van deze gemeenschap die vertaald wordt in de “Pompe” die voor de school staat als symbool.

TSM single gesigneerd door muzikanten van destijds

In de periode 1976 – 1984 maakte ik drummer/zanger deel uit van dansorkest TSM o.l.v. wijlen Jan Arfman toetsenist/accordeonist). Van de kleinzoon van Jan t.w. Martijn Arfman kreeg ik de vraag of ik de single Mijlen Ver die wij in 1976 hebben uitgebracht wilde signeren en ook door de andere muzikanten: Gerard Waanders (trompet/gitaar/zang) Fred Brunnekreef (trombone/basgitaar/zang) en Evert Heijmer (saxofoon/klarinet/zang) en ondergetekende (drums/zang). Deze week heb ik een rondje langs de muziekmaatjes van destijds gemaakt en de single https://www.youtube.com/watch?v=3TtwmQrvD14 die nog steeds populair is onder de piratenzenders van handtekeningen voorzien. En natuurlijk leuke herinneringen opgehaald en bij gekletst. Het koortje is destijds ingezongen door de Jolanda's uit Goor.

Kappie weer optreden tijdens Bathmense Kermis

Bathmen - Maandag 26 september 2022 is het weer zover. Bathmense Kermis. Ook dit jaar ben ik weer gevraagd een gezellige paar uurtjes te verzorgen in de zaal van Cultuurhuus Braakhekke aan de Schoolstraat tussen 11.00 uur en 14.00 uur. De borrel staat klaar en als altijd veel 'oalderwetse'  Bathemse gezelligheid.

Link: https://cultuurhuusbraakhekke.nl/zondag-25-september-en-maandag-26-september-battumse-kermis-in-het-cultuurhuus/

Link: https://bathmensekermis.nl/

Kappie trapt feest in Borculo af bij Careaz

Borculo, 1 september 2022 - Vanmiddag tijdens het Septemberfeest Borculo als zanger/entertainer te gast bij Careaz J.W. Andriessen in Borculo. Elk jaar een vast onderdeel van mijn optredens langs de regionale verzorgingstehuizen en elke keer weer de dankbaarheid van de bewoners. Meezingers, dialectliedjes en een heuse polonaise mochten natuurlijk niet ontbreken. Organisatie, vrijwilligers en bewoners bedankt weer voor de gezelligheid. De bewoners zijn klaar voor een weekend Borculo's feest. 

Link: https://www.nieuwsuitberkelland.nl/2022/09/kappie-bezorgt-ook-bewoners-careaz-j-w-andriessen-septemberfeest-gevoel/

Kappie met vrienden tijdens Dorpsfeest Markelo 2022

Markelo - donderdagmiddag 25 augustus is de aftrap van het Maarkelsfeest in de feesttent met een ouderwetse gezellige middag. Met Jan Riesewijk als 'buutreedber' die de kaken van de gasten voor een gulle lach op de proef zal stellen. Geen luisterconcert, maar een middag waar je gezellig kunt kletsen, waar obers aanwezig zijn, een dansvloertje niet ontbreekt en gezelligheid en meezinggehalte de boventoon voert. Kortom de aftrap van het Maarkelsfeest voor de 1e keer in de feesttent in het hartje van Markelo. Jan Riesewijk (Jonge Leu Oale Groond), Kappie en de Steirische sensatie Ruud Appelhof zullen de gasten een mooi feestje bezorgen.

Ruud Appelhof - Kappie en Jan Riesewijk op Dorpsfeest Markelo

Promoclip Dorpsfeest Markelo 2022

Kappie treedt op tijdens Dorpsfeest Markelo 2022

Op donderdagmiddag 25 augustus begint Dorpsfeest Markelo 'OUDERWETS GEZELLIG'! In de feesttent is ruimte voor iedereen, die houdt van lachen, sfeervolle muziek, maar ook een dansje wil wagen of gezellig bij wil kletsen.

Onze oud-voorzitter van Dorpsfeest Markelo; Dinand Leferink, beter bekend als Kappie, zorgt samen met cabaretier Jan Riesewijk uit Losser en Steirische sensatie Ruud Appelhof voor een fantastisch programma voor 'good old Markelo'. Jan Riesewijk roept iedereen op: "Een middag de zorgen aan de kaant, gewoon in de MAARKELSE TEENTE kom’m en geniet’n is het beste medicijn".

Link: https://www.dorpsfeestmarkelo.nl/programma

Henk Berhardt gaat genieten van zijn 'pensioen'

12 juli 2022 - Onlangs schreef Henk Bernhardt op zijn facebook pagina "Na een carrière van bijna 60 jaar als professioneel muzikant, arrangeur en producer van een eigen album Florida Casino, is het goed geweest". Bij zo'n bericht borrelen de herinneringen weer op. In 2011 besloot ik met een solo carrière te beginnen en bracht ik mijn 1e CD uit "Kappie Tanzcafe". Je maakt dan voor jezelf een voorstelling hoe de CD moet gaan klinken. Een half woord was voor Henk genoeg. Dagen brachten we met elkaar door om er een mooi productie van te maken. De lancering van de CD bracht 500 man op de been in het toenmalige Bills Bar. De CD was in een rap tempo uitverkocht. Henk nogmaals bedankt voor wat je muzikaal voor mij hebt betekend. Geniet van je welverdiende 'pensioen' samen met Antoinette. De hoes foto's werden destijds gemaakt door Jaap Baart, goede vriend van Henk.

Wil je de CD beluisteren (alle instrumenten gespeeld door Henk Bernhardt, gastzangeres Silvia Swart en koor Annemarie Visser) 

Historie van deze multi instrumentalist, orkestleider, producer:

Wil je meer weten over de carriere van Henk, klik dan op: 

Hieronder een impressie van de CD hoes.

1e kwartaal 2022 Hotel Bilstein zit erop.

Hotel Bilstein - 28 maart 2022 - Het eerste kwartaal aan optredens van 2022 zit er nog 3 te gaan. Ook afgelopen weekend weer een paar topavonden in de Saurerland Pub van Hotel Bilstein.

Uit alle windstreken van Nederland sloot men weer aan in de polonaise van Limburg, Brabant, Drente tot Twente en Zuid Holland.

Met dank aan: Hans Wirtz - Hoensbroek 

Midweek of weekend boeken:

www.hotelbilstein.nl 

"In deinen Augen steht so vieles was mir sagt", iets met Du

Het bleef nog lang 'onrustig' in de Sauerland Pub

Het bleef nog lang 'onrustig' in de Sauerland Pub

Altijd leuk de hele avond gasten op de vloer

Altijd leuk de hele avond gasten op de vloer

Dansliefhebbers komen aan hun trekken

Dansliefhebbers komen aan hun trekken

Hotel Bilstein -Polonaise achter de bar (dank aan barkeeper Jan)

Hotel Bilstein -Polonaise achter de bar (dank aan barkeeper Jan)

Optreden voor de bewoners van Liberein Eschpoort Enschede

Enschede 25 maart 2022 - Naast de feesten en partijen en de optredens in Hotel Bilstein in Sauerland maak ik maandelijks ook graag een paar middagen vrij om onze senioren in de diverse Twentse, Sallandse en Achterhoekse verzorgingstehuizen een leuke middag te bezorgen. Afgelopen vrijdag was ik voor de tweede keer te gast in Woonzorgcentrum Librein Eschpoort aan de Boulevard in Enschede. Net als vorig jaar genoten de gasten en zongen ze gasten uit volle borst mee. Een kleine polonaise kon natuurlijk niet uitblijven. Ik kijk er weer met voldoening op terug. Dank ook aan de trouwe vrijwilligers die ook hun nodige steentje bijdragen om de middag te doen slagen. Graag gedaan en tot een volgende keer.

Met dank aan: team Lieberein Eschpoort Enschede

Q3 code op de fotokaart, snel naar mijn website surfen!

Om het net wat makkelijker te maken om op mijn website rond te snuffelen heeft Kappie zijn niewe fotokaart 2e druk voorzien van een QR code. 

Kappie populair bij de Piraten dankzij "Mijlen Ver"

Goor - oktober 2021 - Steeds vaker komen bij Kaopie verzoekjes binnen van Piratenclubs die Piratenavonden organiseren in feesttenten of zalen - In de periode 1976 - 1982 maakte Kappie(Dinand Leferink) als drummer/zanger deel uit van het destijds bekende en populaire orkest TSM onder leiding van de Markeloer Jan Arfman. De band bestond verder uit Eef Heijmer (sax/klarinet), Gerard Waanders (gitaar/trompet) en Fred Brunnekreef (basgitaar/trombone). Naast de honderden optredens in de regio waren enkele horecagelegenheden razend enthousiast en boekten de band vaak tientallen keren per jaar w.o. UItrusting Eefde, Reimink Lemelerveld, Jansen Lemelerveld en Zwakenberg Raalte.

SINGLE 'MIJLEN VER" zeer gewild onder piraten

A kant: Silvia

B kant: Mijlen Ver

In die jaren nam Kappie het initiatief om een single op te nemen. Hij deed dit voor eigen kosten en risico. De mannen van TSM stonden destijds achter het project en begeleiden Dinand muzikaal tijdens de optredens met de single met op de A kant Silvia en op de B kant Mijlen Ver. 

TOUR VERZORGINGSHUIZEN | 2021

TWENTE | SALLAND EN ACHTERHOEK

Lochem - Op een nazomerse dag in de 2e week van oktober bezocht Kappie het verzoringstehuis de Hooge Weide van de zorgorganisatie Marga Klompe aan de Zwiepseweg in het Gelderse Lochem. De zaal zat binnen de Cornona normen geheel vol en vele bewoners moesten vanwege het maximum aantal gasten teleurgesteld worden. Maar die krijgen zeker een herkansing, want ook dit tehuis wil Kappie in 2022 graag weer verwelkomen. In de sfeervolle moderne Bistro van het tehuis werd optimaal meegezongen met alle liedjes, werd een dansje gemaakt en een heuse polonaise gelopen. Deze Achterhoekers weten zeker nog wat feestvieren is.

TOUR VERZORGINGSHUIZEN | 2021

 TWENTE | SALLAND EN ACHTERHOEK

Enschede - In de sfeervolle zaal in het verzorgingstehuis De Eschpoort van de Liberein Zorgorganisatie aan de Boulevard in Enschede zorgde Kappie dat niet alleen de handen op elkaar gingen en er werd ingehaakt, maar gingen ook nog eens de beentjes van de vloer. Sommige bewoners waren zichtbaar ontroerd om na zo lange tijd van eenzaamheid weer in te kunnen haken en te kunnen zingen.

TOUR VERZORGINGSHUIZEN | 2021

 TWENTE | SALLAND EN ACHTERHOEK

Geesteren (ov) -  Vanaf het moment dat de Corona maatregelen het toelaten treedt ik meerdere keren per maand op in verzorgingstehuizen in de Regio Twente, Salland en de Achterhoek. Een optreden in de fantasische en sfeervol aangelegde tuin van Erve Mensman was voor de bewoners van dit Trivium complex een eerste hoogtepunt na de Corona. 

QR Code om met ihone of ipad in te loggen op website Kappie

20. sep, 2021

QR code website Kappie

QR code - Met de bijgaande QR code kun je snel met je mobiele telefoon of ipad naar de website van Kappie. Maak een foto van de code en bovenin je telefoon/ipad verschijnt een menubalkje. Klik hierop en je komt automatisch op mijn website. Scheelt weer wat werk in intypen van de gegvens (red.)

Agenda Kappie in Bilstein voor heel 2022

21. sep, 2021

Optreden Kappie in Sauerlandpub Hotel Bilstein

Hotel Bilstein - Sauerland - Hieronder staat de link waarmee u de data van optredens van Kappie kunt aanvragen voor 2022, in de periode van 1 januari 2022 tot en met 31 oktober 2022.

BEL OF STUUR EEN MAIL VOOR ALLE DATA VAN OPTREDENS IN 2022

Ook in 2022 zal Kappie een vaste waarde zijn voor de live optredens in Hotel Bilstein in Sauerland. Sedert de versoepeling van de maatregelen ook in Duitsland treedt Kappie gemiddeld 4 x per maand op in het idylisch gelegen hotel waar jaarlijks veel Nederlanders uit alle windstreken genieten van een weekje of weekendje rust, gezelligheid en de nodige culuniare hoogstandjes. En daarnaast kunnen genieten van het prachtige natuurschoon wat Sauerland te bieden heeft.

Hotel Bilstein stond eerder bekend als hotel Faerber Luig en werd in 2015 overgenomen door de Nederlandse tweelingbroers Martin en André Willemsen. Sindsdien is het een toeristische vaste waarde voor Nederlanders die in het Sauerland een korte vakantie vieren. Het hotel leent zich om populaire bestemmingen in de streek te verkennen.

Wellicht tref ik jullie komend jaar tijdens een midweek of weekend arrangement.

Zie voor meer informatie: www.hotelbilstein.nl

Bewoners Andriessenhuis verrast door Oranje comité

BORCULO | 8 april 2020 - De bewoners van het J.W. Andriessenhuis in Borculo werden gistermiddag getrakteerd op een veilig tuinconcert. 

Bron Tubantia - Julia Henkel 09-04-20, 18:05

Zanger Dinand Leferink uit Markelo, alias Kappie, trad op in de binnentuinen van het woonzorgcomplex. Het publiek volgde het concert op veilige afstand vanaf balkons en door geopende ramen.

Afleiding

Het optreden met liedjes in het dialect was een cadeautje van de Stichting Nationale Feest- en Herdenkingsdagen. „We hebben nauwe banden met het Andriessenhuis”, zei voorzitter Hanjo Willems. „Nu ouderen in het verzorgingshuis geen bezoek mogen ontvangen, leek het ons een goed idee om ze een leuke middag en wat afleiding te bezorgen.”

Kappie in de Kosterskoele 2014 - 2019

Markelo | 2014 -2019 - In de periode van 2014 tot en met 2019 trad Kappie elke zomer op voorafgaand aan het Openluchtspel in het Openluchttheater De Kosterskoele in Markelo. Kappie: "In het voorjaar van 2014 werd ik benaderd door Kosterskoele cultuurbewaarder Gerrit Jan Nijmeijer, een man van het eerste uur als het gaat om het exploteren van deze prachtige ydilische locatie even buiten het dorp in de buurstschap Pothook. Elke avond voor ruim 750 gasten zingen, entertainen vooruitlopend op de voorstelling. Een fantastische uitdaging die ik met beide handen heb aangegrepen en waar ik geen seconde spijt van heb gehad. Het heeft me naast veel plezier ook veel bekendheid gegeven in Twente, Salland, de Achterhoek, maar ook ver daarbuiten. In 2020 en 2021 gingen de voorstellingen niet door vanwege Corona. Kappie bedankt het bestuur en alle vrijwilligers en natuurlijk alle gasten voor de fantastische jaren op rij. 

Dinand spreekt Jingle pakket in voor Hofstreek FM

Goor | augustus 2020 - Afgelopen week legde Kappie samen met Programmamaker Geert Wolf de laatste hand aan een serie nieuw spotjes en jingles die binnenkort met name in het uurtje Markelo elke zaterdamorgen tussen 10.00 - 12.00 uur te beluisteren zijn. Geert en ook technicus Sjaak bedankt voor de prettige samenwerking.

Bron: Hofstreek Omroep

In de begin jaren van onze omroep droegen wij de naam Reggestad Omroep. We maakten nog niet zoveel programma’s dan dat wij nu maken. Een programma was er al wel; Heuvel Zes. Later werd dat De Hofhouding Markelo. Henk Hondelink, man van het eerste uur, Rikie van Coeverden, medepresentator van af het begin, vertellen je in een twee uur durend programma alle nieuwtjes en wetenswaardigheden over Markelo en de Markelo’rs. Op de eerste zaterdag van de maand komen de bewoners van de Rietveldstoel naar de studio en geven hun kritische maar vrolijke mening of de afgelopen maand. Ze wisselen hun uitzending af met leuke spelletjes, en feliciteren iedere week een jarige.

Voorgloeiparty CV de Lollebroek Wilp-Achterhoek

Wilp-Achterhoek - Inmiddels is Kappie meerdere te gast als zanger/entertainer in het dorpsje onder de rook van Deventer. En waar een klein dorp enorm groot in kan zijn! Carnavalsvereniging cv de Lollebroek staat garant voor jaarlijks een groots carnavalsfeest. Wat begint met de prinsverkiezing in november, wordt gevolgd door een tal van activiteiten voor jong&oud in de carnavalsweek.  Kappie: "ik verbaas me elk jaar weer over het enthousiasme, de de grote aantallen gasten en veel jeugd bij deze super gezellige Carnavalsvereniging. Met dank aan John Eggink die ik leerde kennen bij 1 van de optredens in de Kosterskoele in Markelo.

Kappie zingt met Oosterhuuzens Dialectkoor

Prachtige uitvoering Oosterhuuzens Dialectkoor in Het Boshuis

Het Oosterhuuzens Dialectkoor gaf op 13 april 2019 onder leiding van dirigent Theo Uijttenboogaart haar jaarlijkse uitvoering in Het Boshuis in Klarenbeek. De publieke belangstelling voor deze uitvoering was dit jaar overweldigend groot. Voor een volle zaal van zo'n 400 enthousiaste mensen werd door het koor een prachtig optreden verzorgd.Door de keuze van het repertoire was het een heel gevarieerd programma; luisterliedjes werden afgewisseld door vlotte nummers. De koorleden waren op hun best en zongen de liedjes met volle overgave en groot enthousiasme. De muzikale begeleiding was voortreffelijk en heel mooi in balans met de zang van het koor. Natuurlijk waren er ook weer een aantal onvervalste meezingers. Het gastoptreden van zanger / entertainer "Kappie" was ook een groot succes.Met veel bekende meezingers wist hij het publiek tot groot enthousiasme te brengen. In de pauze van de uitvoering was er weer een grandioze verloting met vele mooie prijzen. Kortom: het was een ouderwets gezellige avond waarbij het Oosterhuuzens Dialectkoor zich op een uitstekende wijze heeft gepresenteerd. Geen wonder dat er na afloop uitsluitend zeer positieve reacties van  bezoekers waren te horen.

Nieuwe fotokaart

Nieuwe fotokaart

Fotokaart 2021-2022

31. aug, 2021

Het is weer tijd voor een nieuwe fotokaart. Wil je alle fotokaarten zien klik dan op de link foto's.

Optreden Kappie tijdens School & Volksfeest

Goor 20 juni 2018 - Na de geweldige seniorentocht op 3 mei jl. staat het volgende evenement al weer te wachten voor de Goorse senioren. Woensdagmiddag 20 juni 2018 trekken de Schoolfeest senioren dan massaal naar de 'Goorse Tente'aan de Herman Heijermanstraat.

Een compliment in de Tubantia

Inhaken in de Schoolfeesttent

 DE STEMMING ZIT ER GOED IN TIJDENS DE FEESTMIDDAG VOOR SENIOREN

DAGBLAD TUBANTIA: Goor, 21 juni 2018 - Een topmiddag voor 60 plus in Goorse Feesttent.

De eerste polonaise is gedanst in de grote witte feesttent. Het 'feest der feesten', zoals inwoners van Goor het School- en Volksfeest graag noemen, is met de feestmiddag voor senioren begonnen.

Zo'n 650 senioren uit Goor genoten gistermiddag aan lange tafels van meezingers van zanger en entertainer Dinand Leferink, ofwel 'Kappie' die voornamelijk Nederlandstalig zong, maar zich ook waagde aan liedjes in het dialect en in het Duits.

De Seniorenmiddag op 'schoolfeestwoensdag' wordt sinds 2015 gevierd en geldt als aanvulling op de Seniorentocht, die jaarlijks in mei wordt gehouden. De middag is bedoeld voor Gorenaren vanaf 65 jaar. Wie slecht ter been is, wordt gehaald en gebracht, zodat iedereen die dat wil in Goor kan genieten van het feest. Dat de ophaalservice niet voor iedereen nodig is, bleek gisteren wel, want sommigen waagden zich aan de polonaise of aan die goeie ouwe foxtrot.

Kappie zingt door met been in gips

Kosterskoele Markelo - Ook in 2016 was Kappie weer als zanger/entertainer van de partij tijdens alle avonden van de Openluchtvoorstellingen in de maand juli. Tijdens zijn 5e optreden van tien avonden in de Kosterskoele ging het woensdagavond 13 juli even na 20.00 uur mis. Onder het zingen maakte hij ongelukkigerwijs een misstap. Enkele uren later zat het rechter onderbeen in het gips. Een breuk in de voet bij het enkel. Met een speciale kar zijn de rest van de avonden toch een succes geworden. Kappie: "De stem mankeert niks en dus kan het zingen gewoon doorgaan. Het aanwezige publiek reagereerde super op de aangepaste wijze van optreden ( zie foto). Dankzij de hulp van technicus Ben Haafkes en het bestuur en vrijwilligers van de Kosterskoele is het weer een feest om op te mogen treden voor ruim 7000 bezoekers". Update: De revalidatie heeft nog ruim 7 maanden in beslag genomen.

Kappie op verzoek van de partij bij Piratenfeest Tilligte

Tilligte - juni 2017 - In juni 2017 stond Tilligte weer bol van de piratenmuziek. Twee jaar geleden kwam bij Dinand het verzoek om het nummer Mijlen Ver te zingen op het piratenfeest. Dinand was ook in 1976 de zanger op de singel, die hij in eigen beheer uitbracht. Omdat de single van de eerste TSM formatie uit 1976 nog steeds razend populair is in de piraten vinylwereld zal hij die avond het nummer Mijlen Ver live op de buhne brengen. Dinand treedt tegenwoordig op als zanger/entertainer Kappie. Het optreden van Kappie is circa 30 minuten met alleen maar bekende hits die ooit aan het vinyl zijn toevertrouwd. Een feest der herkenning en alle liefhebbers van NL muziek zullen uit volle borst meezingen. Piratenteam Het Lop Nog veel succes met de voorbereidingen. 

Noot redactie: Dinand speelde van 1975 tot en met 1983 in TSM. De formatie is daarna in wisselende samenstellingen doorgegaan. Een aantal jaren geleden is TSM gestopt als band. Op de foto van de single wijlen organist Jan Arfman - trompettist/gitarist Gerard Waanders - saxofonist Eef Heijmer en bassist/trombone Fred Brunnekreef. 

Kappie op Bathmens Feest in het Cultuurhuus Braakhekke

Bathmen - Bathmense Kermis - 2019 - Zanger Dinand Leferink uit Markelo, beter bekend als zanger ‘KAPPIE’ is voor veel mensen uit Bathmen geen onbekende. Jaarlijks verzorgt zanger/entertainer ‘KAPPIE’ met zijn warme stemgeluid vele bruiloften, seniorenfeesten en bijeenkomsten in Twente, Salland en de Achterhoek. Ook zijn jaarlijkse optreden van 10 avonden in het Openluchttheater de Kosterskoele in Markelo staat bij veel mensen in het geheugen. ‘KAPPIE zal op maandagmorgen 24 september 2018 in een speciale editie van het Senioren café tijdens de Bathmense Kermis de gasten tussen 10.30 uur en 12.30 uur trakteren op een paar uur feest der muzikale herkenning. ‘KAPPIE’ in het Cultuurhuus Braakhekke staat die maandagmorgen garant voor sfeer en gezelligheid. ‘KAPPIE’ zingt hoofdzakelijk Nederlandstalig liedjes van toen en nu, maar er komen ook mooie anekdotes en dialectliedjes voorbij en natuurlijk zullen een paar Duitse Schlagers niet ontbreken. Wilt u meer weten over ‘KAPPIE’ is, surf dan naar www.kappiemusic.nl

De Berrets nog 1 x op de bühne tijdens Dorpsfeest

Markelo | Dorpsfeest - Tijdens de editie 2016 van het regionaal bekende Dorpsfeest Markelo zullen de zangmaatjes Gerrit Welmer en Dinand Leferink nog een keer weer op de buhne staan. Het vermaarde duo boekte eind jaren '90 successen met hun album "Opdat we niet vergeten" met daarop liedjes over de oorlog in het kader van 50 jaar bevrijding. Destijds was de geluidsdrager een cassettebandje, die overigens bij veel Markeloers nog in bezit is. In 1998 volgde een CD getiteld "Malaika"en ook die productie werdt een leuk succes. Na de Berrets kozen Gerrit en Dinand uiteindelijk weer hun eigen muzikale weg. Dinand ging wat later als solo artiest verder en Gerrit is de frontzanger van de "Grosmeijers". Voorafgaand aan het dorpsfeest zullen de Berrets hun bekende klanken nog 1 keer laten horen tijdens de Seniorenmiddag in zalencentrum de Haverkamp, aanvang 14.00 uur - einde 16.30 uur. 

Redactie: Tijdens het perse gaan van dit redactioneel artikel werd bekend dat Dinand een operatie aan zijn voet zal moeten ondergaan op 15 augustus 2016. De verwachting is dat het herstel zodanig positief verloopt dat (weliswaar zittend) het optreden met Gerrit doorgang kan vinden.